RATATUJ: Neodoljivo ukusno jelo za celu porodicu
Francuska kuhinja je među najukusnijim na svetu, a ratatuj je baš jedan od najpoznatijih jela. Recept za ratatuj je toliko ukusan, da prosto nećete moći da mu odolite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 manji patlidžan
- 3 paradajza
- pola glavice crnog luka
- pola šargarepe
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 200 ml pasiranog paradajza
- malo suvog bosiljka
- malo seckanog peršuna
- so
- biber
Priprema:
Pre svega zagrejte rernu.
U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje pa ubacite sitno seckan crni i beli luk, pa kad malo promene boju ubacite sitno seckanu šargarepu i dinstajte oko pet minuta, dok sve ne omekša.
Kada se sve to lepo ujednači, dodajte pasirani paradajz i pustite da se na laganoj temperaturi ukrčka. Dovoljno je da dinstate oko 15 minuta. Vreme je da začinite i sos će se zgusnuti.
Tikvice i patlidžan oljuštite i isecite na kolutove. U odgovarajuću tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte uspravno kolutove povrća i onda preko njega sipajte sos i premažite sa malo maslinovog ulja. Pokrijte alu folijom i pecite oko 30 minuta. Posle ovog vremena, sklonite foliju i pustite da se još malo peče dok povrće ne omekša.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00

NAJBOLjI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Ovo je letnje jelo bez konkurencije
12. 07. 2024. u 16:28

BRZINSKI LETNjI RUČAK: Punjeni patlidžan, odlična kombinacija sastojaka i ukusa
11. 07. 2024. u 14:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)