KASEROLA SA POVRĆEM: Ručak za poželeti

Novosti online

23. 07. 2024. u 14:00

Zdravi obroci su poželjni tokom lepših i toplih dana. Isto tako, potrebni su nam vitamini i proteini, pa je tako proteinska kaserola sa povrćem pravi izbor za porodični obrok.

КАСЕРОЛА СА ПОВРЋЕМ: Ручак за пожелети

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 šolje pasulja iz konzerve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike paste od paradajza
  • 100 g rikota sira
  • 2 kašike belog vina
  • 1 oljušten paradajz
  • malo rendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • malo origana, bosiljka i peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U dubljem tiganju sipajte maslinovo ulje, pa ubacite sitno seckan beli i crni luk. Dinstajte oko pet minuta sve dok ne promene boju uz stalno mešanje.

Potom dodajte pastu od paradajza, ponovo sve vreme mešajući dok pasta ne potamni. Posle toga ubacite vino, pa i paradajz, te ga slobodno izgnječite varjačom. Tek onda je red na dodavanje pasulja, seckanog origrana, peršuna i bosiljka. Promešajte i ostavite na laganoj vatri da provri. Potom uz povremeno mešanje ostavite da se krčka do 20 minuta.

Na drugoj ringli zagrejte drugi tiganj i stavite jaje, rikotu i malo rendanog kačkavalja da se isprži. Kada jaje bude spremno i isprženo, ubacite u tiganj sa povrćem i lagano promešajte.

Prespite sve u vatrostalnu tepsiju i pospite preko po želji još rendanog kačkavalja. Pecite u rerni sve dok se kačkavalj ne otopi, najviše do 10 minuta na laganoj temperaturi.

Možete poslužiti uz neki komad mesa, kisele pavlake ili kiselog mleka. A možete i na vrh dodati vrlo malo prepržene slanine.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA SE KRIJE IZA PESME TOPOLSKA18? Snežana Savić otkrila ko je živeo na toj čuvenoj adresi