SAVRŠEN PREDLOG ZA RUČAK: Pasulj sa kobasicom zapečen u rerni
Malo pasulja, luka, začini i kobasice po izboru, biće dovoljne da napravite ovo sjajno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 300 g polusuve kobasice
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 kašike soka od paradajza
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se odozgo jelo zapeče.
Preporučujemo

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)