OBAVEZNO PROBAJTE: Svinjska kolenica u pivu
Specijalitet koji se lako pravi, a lepi se za nepca.
Sastojci:
- 4 sveže svinjske kolenice
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veza zeleni
- 5 dl piva
- 2 kašike meda
- 1 kocka za supu
- 3 bobice kleke
- 2 lista lovora
- 1 kašika kima
- 4 kašike ulja
- 0,5 kašičice senfa
- 1 kašičica soli
- biber i zrnu
Priprema:
Oprati 4 sveže svinjske kolenice (ili 2 praseća buta) i naliti vodom.
Dodati očišćenu iseckanu vezu zeleni, 2 glavice očišćenog iseckanog crnog luka, 3 zrna kleke, 1/2 kašike senfa u zrnu, 2 lovorova lista i zrna bibera.
Posoliti (ili dodati kocku supe od povrća).
Kuvati na umerenoj vatri sat vremena.
Kolenice izvaditi, ocediti i staviti na pleh.
Zgnječiti 2 očišćena čena belog luka.
Belom luku dodati kašičicu soli, 1 kašiku kima i 4 kašike maslinovog ulja pa sve dobro izmešati.
Pripremljenu smesu utrljati u meso sa svih strana.
Pleh sa kolenicama staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni S.
Peći 80-90 minuta i povremeno prelivati pivom (5 dl).
Nekoliko minuta pre završetka pečenja izmešati 2 kašike meda i malo piva pa premazati pečenje.
Peći još malo da meso porumeni.
Služiti uz sezonsku salatu (ili krompir salatu).
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Super brzi ručak za letnje dane
19. 07. 2024. u 10:48
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)