OVAKO GA JOŠ NISTE SPREMALI: Zapečeni pire krompir sa mlevenim mesom
Kombinacija koja će vas sigurno ostaviti bez daha.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 litra mleka
- 200 g tvrdog sira
- 200 g paradajza
- ulje
- so, biber
Priprema:
1. Skuvajte krompir i napravite pire, pa mu dodajte zagrejano mleko i dobro promešajte. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte sitno iseckan luk i mleveno meso. Dinstajte 10-15 minuta. Dodajte sitno iseckan paradajz i krčkajte još 5 minuta. Začinite po ukusu.
2. U posudu za pečenje stavite pola napravljenog krompir-pirea, a preko njega stavite smesu s mesom, pa taj sloj prekrijte ostatkom pirea.
3. Pospite narendanim sirom, stavite u rernu i pecite dok se sir ne rastopi. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti
IZGLEDA da ćemo ove godine imati hladniju jesen sa više padavina, pokazuju prve dugoročne prognoze sajta Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. u 12:30
DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - "Neviđena provokacija" (VIDEO)
RUSIJA i Kina po prvi su put izvele let strateških bombardera u zajedničkoj patroli u blizini Aljaske, što upozorava na sve širi okvir sposobnosti vojnog partnerstva, koje izaziva sve veću zabrinutost u SAD-u i među njihovim saveznicima.
26. 07. 2024. u 07:28
MILŠA U KUPAĆEM: Ima 56 godina, i dalje blista kao devojka
MILICA Milša važi za jednu od najpopularniih domaćih glumica, a publika i dalje pamti kako je glumica izgledala pre dvadeset godina.
03. 08. 2024. u 22:16
Komentari (0)