SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati

Новости онлине

07. 08. 2024. u 19:00

Svima je poznato da je Leskovac prestonica autentičnog roštilja. Leto je idealno vreme za pripremu roštilja, bilo da ste u prirodi, dvorištu, na terasi. Ovaj recept za leskovačke uštipke od mesa iskoristite da uz druženje i roštiljanje sa porodicom i prijateljima, probate veoma ukusan specijalitet ovog kraja.

СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg mlevenog mesa
  • 100gr suve slanine
  • 150g kačkavalja
  • 4 čena belog luka
  • mlevena ljuta paprika
  • biber, so

Priprema:

Beli luk očistite i sitno iseckajte. Kačkavalj i slaninu iseckajte na sitne kockice i sve dodajte mesu. Paprike dodajte toliko da meso blago pocrveni, malo bibera i sasvim malo soli jer su slanina i kačkavalj već slani. Masu dobro umesite, odvajajte loptice i pecite na roštilju.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca