PATLIDŽAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa

Novosti online

12. 08. 2024. u 10:23

Spolja hrskave, a iznutra sočne kriške patlidžana postaće vam omiljeno jelo, naročito što se priprema bez mnogo ulje, u rerni.

ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Foto: Printskrin/Zorica Stajić

Sastojci:

  • plavi patlidžan 2 komada
  • jaja 4 komada
  • parmezan 150 g
  • susam 2 kašike
  • prezle 6 kašika
  • brašno po potrebi
  • so po ukusu
  • ulje 4 kašike

Priprema:

Patlidžane operite, osušite i isecite na ploške uzduž, ili na kolutove ako vam više odgovara. Ako patlidžan nije gorak, a većina novih sorti nije, možete da izbegnete onaj korak sa soljenjem, pranjem i sušenjem kriški.

Izmešajte brašno, prezle, 100 grama rendanog parmezana i susam, a odvojeno umutite jaja i posolite ih. Patlidžan umočite u jaja, mešavinu sa parmezanom, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte u pleh obložen pek-papirom, na svaku stavite koju kap ulja i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Poslužite sa rukolom i tankim komadima parmezana, uz sos od jogurta ili kečapa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo