PATLIDŽAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
Spolja hrskave, a iznutra sočne kriške patlidžana postaće vam omiljeno jelo, naročito što se priprema bez mnogo ulje, u rerni.

Foto: Printskrin/Zorica Stajić
Sastojci:
- plavi patlidžan 2 komada
- jaja 4 komada
- parmezan 150 g
- susam 2 kašike
- prezle 6 kašika
- brašno po potrebi
- so po ukusu
- ulje 4 kašike
Priprema:
Patlidžane operite, osušite i isecite na ploške uzduž, ili na kolutove ako vam više odgovara. Ako patlidžan nije gorak, a većina novih sorti nije, možete da izbegnete onaj korak sa soljenjem, pranjem i sušenjem kriški.
Izmešajte brašno, prezle, 100 grama rendanog parmezana i susam, a odvojeno umutite jaja i posolite ih. Patlidžan umočite u jaja, mešavinu sa parmezanom, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte u pleh obložen pek-papirom, na svaku stavite koju kap ulja i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Poslužite sa rukolom i tankim komadima parmezana, uz sos od jogurta ili kečapa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)