ČILI ŠPAGETE: Pikantne špagete kojima nećete moći odoleti
Jednostavan i brz ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g špageta
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- veza peršunovog lista
- 3 sveže čili papričice
- 4 kašike ulja
- 2 pečene paprike isečene na tračice
- so, biber
- 80 g parmezana
Priprema:
Skuvati špagete. Crni i beli luk iseckati sitno, a peršun iseći krupno. Očistiti čili papričice i iseckati ih na kolutiće.
Zagrejati ulje i ispržiti luk, zatim dodati beli luk i čili. Dinstati još tri minuta, zatim dodati papriku i peršun. Sve izmešati, skinuti s ringle, posoliti i pobiberiti.
Preko špageta sipati povrće i posuti parmezanom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA OD PATLIDžANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
15. 08. 2024. u 13:00

JUNEĆA DžIGERICA U PARADAJZ SOSU: Jeftino, a vrhunski ukusno jelo
14. 08. 2024. u 20:00

BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Začinjeni i hrskavi, a iznutra savršeno pečeni i meki
14. 08. 2024. u 07:00

PATLIDžAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)