RECEPT ZA LOSOS SA NUDLAMA: Isprobajte klasik azijske kuhinje
LOSOS je veoma zdrava riba, a ovaj recept za pripremu lososa je idealan način da i ovu namirnicu uvrstite u svoj meni!

Foto: Pixabay
Potrebno je:
250 g pirinčanih nudli, 600 g fileta lososa, kašika seckanog đumbira, 3 dl pavlake za kuvanje, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 kašike seckanog peršuna, 2 kašike ulja, so, biber
Za ukrašavanje: svež peršunov list, 1/2 limete
Priprema:
Skuvajte pirinčane nudle prema uputstvu sa pakovanja. U dubljem tiganju zagrejte ulje i ispržite filete lososa, po nekoliko minuta, s obe strane. Stavite ih zatim u tanjir, pa u istom tiganju propržite seckani đumbir, crni i beli luk.
Dolijte pavlaku za kuvanje, posolite, zagrejte do ključanja, vratite filete ribe, poklopite i kuvajte 10-15 minuta na umerenoj temperaturi.
Na kraju umešajte peršun, sklonite sa ringle i poslužite uz nudle, ukrašeno peršunovim listom i kolutovima limete.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
Preporučujemo

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"SA RAČUNA PODIGNUT OGROMAN NOVAC, KONTEJNER NESTAO" Lanetova ćerka iznela nove tvrdnje o imovini pokojnog oca
PROŠLO je četiri godine od smrti legende našeg glumišta, Milana Laneta Gutovića, koji nas je napustio 25. avgusta 2021. u 75. godini.
02. 09. 2025. u 21:21
Komentari (0)