RECEPT ZA LOSOS SA NUDLAMA: Isprobajte klasik azijske kuhinje

Novosti onlajn

22. 08. 2024. u 16:24

LOSOS je veoma zdrava riba, a ovaj recept za pripremu lososa je idealan način da i ovu namirnicu uvrstite u svoj meni!

РЕЦЕПТ ЗА ЛОСОС СА НУДЛАМА: Испробајте класик азијске кухиње

Foto: Pixabay

Potrebno je:

250 g pirinčanih nudli, 600 g fileta lososa, kašika seckanog đumbira, 3 dl pavlake za kuvanje, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 kašike seckanog peršuna, 2 kašike ulja, so, biber

Za ukrašavanje: svež peršunov list, 1/2 limete

Priprema: 

Skuvajte pirinčane nudle prema uputstvu sa pakovanja. U dubljem tiganju zagrejte ulje i ispržite filete lososa, po nekoliko minuta, s obe strane. Stavite ih zatim u tanjir, pa u istom tiganju propržite seckani đumbir, crni i beli luk.

Dolijte pavlaku za kuvanje, posolite, zagrejte do ključanja, vratite filete ribe, poklopite i kuvajte 10-15 minuta na umerenoj temperaturi.

Na kraju umešajte peršun, sklonite sa ringle i poslužite uz nudle, ukrašeno peršunovim listom i kolutovima limete.

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad