KADA VAM SE JEDE NEŠTO "POSEBNO": Recept za terijaki biftek
IDEALAN recept za sve ljubitelje bifteka.

Foto: Pixabay
Potrebno je:
2 dl terijaki sosa za mariniranje mesa, 1,5 dl sveže ceđenog soka od narandže, 4 šnicle bifteka, 2 kašike meda, 2 kašičice rendane narandžine kore, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, kašika skrobnog brašna, 200 g pirinča, salata po želji
Priprema:
U činiji pomešajte terijaki sos, skrobno brašno, sok od narandže i rendanu koru, pa dobro umutite. Isecite bifteke na duguljaste trakice. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, kratko propržite meso, pa dodajte sitno iseckan crni luk.
Dinstajte desetak minuta, dodajte med i terijaki sos sa sokom i korom od narandže. Kuvajte još pet minuta, pa sa svom tečnošću iz tiganja, stavite preko pirinča, koji ste prethodno skuvali. Ostavite da odstoji pet minuta, da bi deo "soka" natopio pirinač i poslužite uz salatu po želji.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)