POHOVANI PIRE KROMPIR: Spolja hrskav, iznutra mekan, toliko ukusan da ćete uživati u svakom zalogaju
KROMPIR je povrće koje možete da spremate na različite načine i svako jelo je jednako ukusno.

Foto: Shutterstock
Osim što je krompir jednostavan za pripremu, odlično se slaže sa mnogim namirnicama, a danas vam donosimo recept za pohovani pire krompir koji će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 5 krompira
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 jajeta
- prezle
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kocke, pa stavite da se kuva. U tiganju propržite sitno seckanu papriku i cele čenove belog luka. Kada paprika omekša, izvadite beli luk iz tiganja, a skuvan krompir procedite. Krompir ispasirajte, dodajte papriku, pa posolite i pobiberite. Dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Umotajte krompir u pek-papir i stavite u frižider na pola sata. Oblikujte deblju zmijicu i isecite na kolutove ili oblikujte dugačku, a nisku kupu, pa isecite trougao.
U jednoj posudi umutite jaja, u drugoj prezle sa seckanim peršunom. Umočite pire krompir u jaja, pa u prezle i onda pržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se ocede.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)