NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
Piletinu možete da napravite i od ostatke piletine, a obrok je baš gurmanski i obilan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 113 g putera
- 227 g pečuraka narezanih
- 216 g paprika
- 162 g luka isečenog na kockice
- 60 g brašna
- 360 ml pilećeg bujona
- 240 ml punomasnog mleka
- ¾ kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- 420 g kuvane piletine
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 160 g smrznutog graška
- 113 g seckane ljute paprike
Priprema:
Za ovu piletinu rastopite puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk i pržite, povremeno mešajući, dok ne omekšaju i pečurke ne počnu da rumene, oko 8 minuta.
Umešajte brašno i pržite, neprestano mešajući, 1 minut. Postepeno umešajte bujon i mleko, dok smesa ne postane glatka. Posolite i pobiberite. Smanjite vatru i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 5 minuta, povremeno mešajući.
Umešajte piletinu, pavlaku, grašak i ljute paprike i dinstajte, oko 5 minuta. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)