RECEPT ZA KROMPIR NA PORTUGALSKI NAČIN: Dodajte mu ove namirnice i uživaćete u ukusu
Krompir na portugalski način je poput pice, samo još uksniji.
Sastojci:
- 5 krompira, oljuštenih i iseckanih na kolutove
- 200 g maslina
- 5 jaja
- 300 g rendanog kačkavalja
- 700 ml mleka
- 300 g šunke, iseckane na trakice
- 1 kašičica origana
- 2 luka, isečena na kolutove
- 3 kašike brašna
- 3 kašike putera
- muskatni oraščić po ukusu
- 1/2 veze peršuna, iseckanog
- 1/2 kašičice crnog bibera
- so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili krompir na portugalski način, prvo posolite vodu u loncu i skuvajte krompir. U međuvremenu u tiganju sa malo ulja propržite luk i prebacite ga u činiju. Nakon toga otopite puter, pa ubacite brašno, promešajte pa sipajte mleko i narendajte malo muskatnog oraščića. Posolite po ukusu.
U vatrostalnu posudu poređajte kolutove kuvanog krompira. Preko njih rasporedite smesu brašna i mleka. Preko toga pospite iseckani peršun, pa rasporedite šunku. Preko nje rasporedite prženi luk, a preko njega rendani kačkavalj.
Poređajte po površini iseckane masline i stavite kuvana jaja isečena na kolutove. Pospite na kraju origanom. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i kada se malo prohladi uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PAŠTICADA: Dalmatinski recept za jelo od mesa koje se topi pod nepcima
01. 10. 2024. u 15:32
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)