RECEPT ZA KROMPIR NA PORTUGALSKI NAČIN: Dodajte mu ove namirnice i uživaćete u ukusu
Krompir na portugalski način je poput pice, samo još uksniji.
Sastojci:
- 5 krompira, oljuštenih i iseckanih na kolutove
- 200 g maslina
- 5 jaja
- 300 g rendanog kačkavalja
- 700 ml mleka
- 300 g šunke, iseckane na trakice
- 1 kašičica origana
- 2 luka, isečena na kolutove
- 3 kašike brašna
- 3 kašike putera
- muskatni oraščić po ukusu
- 1/2 veze peršuna, iseckanog
- 1/2 kašičice crnog bibera
- so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili krompir na portugalski način, prvo posolite vodu u loncu i skuvajte krompir. U međuvremenu u tiganju sa malo ulja propržite luk i prebacite ga u činiju. Nakon toga otopite puter, pa ubacite brašno, promešajte pa sipajte mleko i narendajte malo muskatnog oraščića. Posolite po ukusu.
U vatrostalnu posudu poređajte kolutove kuvanog krompira. Preko njih rasporedite smesu brašna i mleka. Preko toga pospite iseckani peršun, pa rasporedite šunku. Preko nje rasporedite prženi luk, a preko njega rendani kačkavalj.
Poređajte po površini iseckane masline i stavite kuvana jaja isečena na kolutove. Pospite na kraju origanom. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i kada se malo prohladi uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PAŠTICADA: Dalmatinski recept za jelo od mesa koje se topi pod nepcima
01. 10. 2024. u 15:32
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)