RECEPT ZA KROMPIR NA PORTUGALSKI NAČIN: Dodajte mu ove namirnice i uživaćete u ukusu
Krompir na portugalski način je poput pice, samo još uksniji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 5 krompira, oljuštenih i iseckanih na kolutove
- 200 g maslina
- 5 jaja
- 300 g rendanog kačkavalja
- 700 ml mleka
- 300 g šunke, iseckane na trakice
- 1 kašičica origana
- 2 luka, isečena na kolutove
- 3 kašike brašna
- 3 kašike putera
- muskatni oraščić po ukusu
- 1/2 veze peršuna, iseckanog
- 1/2 kašičice crnog bibera
- so po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili krompir na portugalski način, prvo posolite vodu u loncu i skuvajte krompir. U međuvremenu u tiganju sa malo ulja propržite luk i prebacite ga u činiju. Nakon toga otopite puter, pa ubacite brašno, promešajte pa sipajte mleko i narendajte malo muskatnog oraščića. Posolite po ukusu.
U vatrostalnu posudu poređajte kolutove kuvanog krompira. Preko njih rasporedite smesu brašna i mleka. Preko toga pospite iseckani peršun, pa rasporedite šunku. Preko nje rasporedite prženi luk, a preko njega rendani kačkavalj.
Poređajte po površini iseckane masline i stavite kuvana jaja isečena na kolutove. Pospite na kraju origanom. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i kada se malo prohladi uživajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PAŠTICADA: Dalmatinski recept za jelo od mesa koje se topi pod nepcima
01. 10. 2024. u 15:32

NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)