RECEPT ZA ZDRAV RUČAK: Losos u sosu od šafrana
Mnogi misle da je priprema lososa teška i komplikovana, ali zapravo, njegovo spremanje je vrlo lako i gotovo je posle samo nekoliko minuta.
Sastojci:
- oko 500 g fileta lososa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 prstohvata soli
- 2 prstohvata majčine dušice
Za sos od šafrana:
- 100 g crnog luka ili praziluka
- 3 čena belog luka
- 40 g maslinovog ulja (plus 2 kašike)
- 100 ml belog vina
- 200 ml vode
- 10 g brašna
- 1/2 kajenske papričice (suve ljute)
- po prstohvat šafrana u prahu i cimeta
- soli po ukusu
Priprema:
Losos dobro utrljajte solju i maslinovim uljem i stavite u blago podmazanu posudu za pečenje, pa napravite sos. Iseckani crni i beli luk izdinstajte na zagrejanom maslinovom ulju sedam minuta ili dok ne omekšaju. Dodajte brašno i mešajte na slaboj do umerenoj temperaturi dva minuta. Sipajte vino i vodu u tankom mlazu, uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Začinite solju, šafranom i sa malo cimeta i kuvajte još sedam minuta. Losos pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 10 minuta (vreme pečenja zavisi od debljine parčeta ribe i jačine rerne). Kada je sos gotov, prelijte ga preko ribe, pospite majčinom dušicom i dopecite još 10 minuta.
Servirajte losos dok je topao, sa prilogom po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
09. 10. 2024. u 12:00
ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)