RECEPT KOJI MORATE ISPROBATI: Posne punjene paprike sa orasima, bolje nego klasične i spremaju se vrlo lako
Punjene paprike za koje će vam svi tražiti recept.
Sastojci:
- 15-20 suvih paprika
- 1 krompir
- 2 kašike ulja
- 3 glavice crnog luka
- 2 lovorava lista
- 1/2 kašičice bibera
- 2 praziluka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 150 g obarenog pirinča
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kašičica mlevene paprike
- voda
- 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
U tiganj sipamo ulje i stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada smo luk lepo udinstali, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo mlevenu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo kolutovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
"ZAUSTAVIĆU RATOVE" Tramp se vraća u Belu kuću, osvojio 277 elektorskih glasova, stižu čestitke sa svih strana sveta
OČI celog sveta uprte su u Ameriku, gde je izabran novi predsednik, ali i članovi Kongresa. Donald Tramp će biti ponovo predsednik Sjedinjenih Američkih Država i uticati na politiku celog sveta...
05. 11. 2024. u 08:19 >> 15:46
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
ŠTA JE SA POPOVIĆEM? Oglasila se Sašina ćerka - objavila fotografije
SAŠA Popović se početkom septembra u potpunosti povukao iz javnog života. Najnovija sezona „Zvezda Granda” startovala je bez njega, a Voja Nedeljković našao se u njegovoj fotelji do daljeg.
06. 11. 2024. u 17:00
Komentari (0)