RECEPT ZA HRSKAVE RIBLJE ŠTAPIĆE: Napravite ukusan i brz obrok koji će se dopasti i najmlađima
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g očišćenog oslića (ili bilo druge ribe koje volite)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 100 g prezli
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 150 g rendanog parmezana
- malo ulja
- malo rendane korice limuna
- so
- biber
Priprema:
Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origano i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Dobro sve sjedinite. U jednu činiju ulupajte jaje, a u drugu pomešajte prezle, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.Od smese od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine, pa prvo uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u činiju sa prezlama. Potrudite se da sa svih strana budu riblji štapići dobro "oblepljeni".Tako spremljene štapiće ređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa par kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni ili sve dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih.
(Ona)
Preporučujemo

SOČNE SVINjSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu
04. 12. 2024. u 09:00

ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

Da li je ona najzgodnija voditeljka na RTS-u? Objavila fotke u bikiniju sa plaže
VODITELjKA Dragana Kosjerina privlači pažnju svojim atraktivnim izgledom gde god se pojavi.
22. 08. 2025. u 13:24
Komentari (0)