RECEPT ZA HRSKAVE RIBLJE ŠTAPIĆE: Napravite ukusan i brz obrok koji će se dopasti i najmlađima
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji.
Sastojci:
- 500 g očišćenog oslića (ili bilo druge ribe koje volite)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 100 g prezli
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 150 g rendanog parmezana
- malo ulja
- malo rendane korice limuna
- so
- biber
Priprema:
Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origano i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Dobro sve sjedinite. U jednu činiju ulupajte jaje, a u drugu pomešajte prezle, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.Od smese od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine, pa prvo uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u činiju sa prezlama. Potrudite se da sa svih strana budu riblji štapići dobro "oblepljeni".Tako spremljene štapiće ređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa par kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni ili sve dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNE SVINjSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu
04. 12. 2024. u 09:00
ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00
EKSKLUZIVNO: Ovo su pisma Mileve i Ajnštajna koje je Srbija kupila na aukciji (FOTO)
MINISTARSTVO kulture je, pripremajući se za obeležavanje 150 godina od rođenja srpske naučnice Mileve Ajnštajn, na aukciji aukcijske kuće Kristi u Londonu kupilo vrednu dokumentarnu građu koju čini serija od 43 potpisana autogramska pisma Alberta Ajnštajna upućena Milevi Marić, sa 10 autogramskih pisama koje je potpisala Mileva, upućenih Ajnštajnu.
12. 12. 2024. u 13:43
OVOG DATUMA TEMPERATURA PADA NA MINUS 15: Detaljna vremenska prognoza do kraja decembra
METEOROLOG Ivan Ristić najavio je da nas nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u drugoj polovini decembra očekuje jače zahlađenje tačno 21. i 22. decembra.
12. 12. 2024. u 13:58
"NEMAČKA JE KRIVA, ODLUKA S OZBILjNIM POSLEDICAMA" Švedska ministarka uperila prst u Berlin: "Besna sam na njih!"
ŠVEDSKA je spremna da uvede nove mere za borbu protiv rastućih cena električne energije u zemlji, izjavila je švedska ministarka energetike Eba Buš, okrivljujući za energetsku krizu u Švedskoj i u Evropi to što je Nemačka postepeno ukidala nuklearne elektrane.
13. 12. 2024. u 13:48
Komentari (0)