TETOVSKA TAVA: Tradicionalni makedonski recept
Recept za ovaj malo poznati makedonski specijalitet će vas oduševiti i vredi svakog uloženog truda.
Sastojci:
- svinjsko meso od buta 250 g
- teleće meso od buta 250 g
- mešano mleveno meso 200 g
- marinirane pečurke 300 g
- crni luk 3 glavice
- krem supa od pečuraka 1 kesica
- suvi biljni začin po ukusu
- biber po ukusu
- origano 1 kašičica
- crvena začinska paprika 2 kašičice
- lovorov list 1 komad
Priprema:
Crni luk operite, oljuštite i isecite ga na malo krupnije rezance. Svinjsko i teleće meso isecite na komade željene veličine i kuvajte 30 minuta. Bujon koji je ostao od mesa sačuvajte. Pomešajte mleveno meso, jaja i prezle. Začinite suvim biljnim začinom. Od te smese napravite manje ćufte i ostavite ih sa strane.
Na zagrejanom ulju uz stalno mešanje prodinstajte iseckan luk. Dodajte kuvano teleće meso i na laganoj vatri dinstajte između pet i deset minuta. Potom dodajte svinjsko meso, ponovo promešajte i ostavite sve da se dinsta. Zagrajte ulje u tiganju i na njemu ispržite pripremljene ćufte. Kad budu gotove ostavite ih sa strane da se ohlade.
U šerpu s mesom dodajte cele marinirane pečurke iz tegle. Mešajte pet minuta i nakon toga dodajte i ćufte. U međuvremenu, krem supu od pečuraka skuvajte u bujonu koji je ostao od mesa. Začinite je crvenom paprikom, origanom, biberom, lovorovim listom, suvim biljnim začinom i dodajte u lonac s mesom. Sve dobro promešajte, ostavite da se kuva još nekoliko minuta i sve prespite u zemljanu posudu. Pecite od 60 do 90 minuta na 200 stepeni. Gotovo jelo služite uz hleb i salatu po izboru.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)