POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo

Novosti online

10. 12. 2024. u 11:00

Uz ovaj recept lako ćete oduševiti porodicu i prijatelje, čak i one koji nisu na posnom režimu.

ПОСНЕ ЛОВАЧКЕ ШНИЦЛЕ: Укусне су баш као и обичне, спремају се лако и брзо

Foto: Printskrin Jutjbu/ Cocina con Carmen

Ova posna verzija zadržava sve što volimo u ovom specijalitetu, ali koristi biljne sastojke, što je čini savršenim izborom za dane posta ili za one koji preferiraju vegansku ishranu.

Sastojci (za 4 osobe):
 

Za šnicle:

  • 500 g sejtana (posnih šnicli od soje)
  • 3 kašike brašna (može i integralno)
  • So i biber po ukusu
  • Ulje za prženje

Za sos:

  • 250 g šampinjona (ili mešanih pečuraka)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 200 ml biljnog mleka (sojino, ovseno ili bademovo, bez zaslađivača)
  • 200 ml povrćnog bujona
  • 1 kašičica aleve paprike 1 kašika brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Sejtan iseći na tanke šnicle. Ako koristite sojine šnicle, prvo ih skuvajte u posoljenoj vodi, pa dobro ocedite. Uvaljati šnicle u brašno pomešano sa solju i biberom. Na zagrejanom ulju ispržiti šnicle sa obe strane dok ne porumene, pa ih izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
U tiganj dodati još malo ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati šargarepu iseckanu na sitne kockice i kratko propržiti. Ubaciti šampinjone isečene na tanke listove i seckani beli luk. Dinstati dok pečurke ne omekšaju i ne puste sok.
Posuti kašikom brašna i promešati da se sjedini sa povrćem. Dodati alevu papriku i mešati još minut. Naliti biljnim mlekom i povrtnim bujonom, mešajući da se ne stvore grudvice. Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne (oko 5-7 minuta).
U gotov sos vratiti pržene šnicle i kuvati još 5 minuta kako bi se proželi ukusi. Po potrebi dodati još soli, bibera ili začina.
Poslužiti uz pire krompir, posnu testeninu ili kuvani pirinač.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKA LEGENDA OČITALA LEKCIJU HRVATIMA: Nisam sigurna da će te opet zvati u Zagreb (VIDEO)