POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
Uz ovaj recept lako ćete oduševiti porodicu i prijatelje, čak i one koji nisu na posnom režimu.

Foto: Printskrin Jutjbu/ Cocina con Carmen
Ova posna verzija zadržava sve što volimo u ovom specijalitetu, ali koristi biljne sastojke, što je čini savršenim izborom za dane posta ili za one koji preferiraju vegansku ishranu.
Sastojci (za 4 osobe):
Za šnicle:
- 500 g sejtana (posnih šnicli od soje)
- 3 kašike brašna (može i integralno)
- So i biber po ukusu
- Ulje za prženje
Za sos:
- 250 g šampinjona (ili mešanih pečuraka)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 200 ml biljnog mleka (sojino, ovseno ili bademovo, bez zaslađivača)
- 200 ml povrćnog bujona
- 1 kašičica aleve paprike 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Sejtan iseći na tanke šnicle. Ako koristite sojine šnicle, prvo ih skuvajte u posoljenoj vodi, pa dobro ocedite. Uvaljati šnicle u brašno pomešano sa solju i biberom. Na zagrejanom ulju ispržiti šnicle sa obe strane dok ne porumene, pa ih izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
U tiganj dodati još malo ulja, pa propržiti sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodati šargarepu iseckanu na sitne kockice i kratko propržiti. Ubaciti šampinjone isečene na tanke listove i seckani beli luk. Dinstati dok pečurke ne omekšaju i ne puste sok.
Posuti kašikom brašna i promešati da se sjedini sa povrćem. Dodati alevu papriku i mešati još minut. Naliti biljnim mlekom i povrtnim bujonom, mešajući da se ne stvore grudvice. Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne (oko 5-7 minuta).
U gotov sos vratiti pržene šnicle i kuvati još 5 minuta kako bi se proželi ukusi. Po potrebi dodati još soli, bibera ili začina.
Poslužiti uz pire krompir, posnu testeninu ili kuvani pirinač.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)