POSNI GULAŠ: Jelo koje će vas okrepiti
Vreme je posta, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g sojinih odrezaka
- 150 g karfiola
- 2 glavica crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 šargarepa
- 1 manji patlidžan
- 2 krompira
- čeri paradajz
- listovi svežeg peršuna
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate. Sipajte malo vode, pa povrću dodajte i cvetove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti. Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode. Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun. Poslužite uz hleb. Prijatno!
(Ona)

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"OD TUGE POSLE SMRTI MUŽA DOBILA SAM RAK" Teška sudbina naše istaknute glumice
ĐURĐIJA Cvetić, istaknuta srpska glumica, suočila se s teškim životnim udarcima koji su ostavili duboke tragove. Uprkos svemu, zadržala je dostojanstvo i snagu, zbog čega su je mnogi smatrali heroinom srpske glumačke scene.
25. 05. 2025. u 13:31
Komentari (0)