POSNI GULAŠ: Jelo koje će vas okrepiti
Vreme je posta, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g sojinih odrezaka
- 150 g karfiola
- 2 glavica crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 šargarepa
- 1 manji patlidžan
- 2 krompira
- čeri paradajz
- listovi svežeg peršuna
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate. Sipajte malo vode, pa povrću dodajte i cvetove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti. Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode. Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun. Poslužite uz hleb. Prijatno!
(Ona)

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)