JEDNOSTAVNE I ZDRAVE: Brz recept za punjene paprike sa piletinom
Uživajte u paprikama zapečenim u rerni sa mlevenom piletinom, obrok za koji nećete morati da potrošite mnogo novca.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 velike crvene paprike
- 230 g mlevene piletine
- 236 g kuvanog pirinča
- 60 g seckanog luka
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- ½ kašičice soli
- 240 ml paradajz sosa
- 180 g iseckanog mladog sira
Priprema:
Za punjene paprike prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Odsecite vrhove paprika, očistite paprike i stavite ih na stranu.
Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač, crni luk, beli luk, crni biber i so u činiji. Ubacite mešavinu piletine u paprike i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni 45 minuta. Pospite paprike sirom i nastavite da pečete još 15 minuta.
(stvarukusa)
Preporučujemo
ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00
SOČNE SVINjSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu
04. 12. 2024. u 09:00
VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)