DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
Ukoliko ih spremate na ovakav način, postaće vaše omiljeno jelo. Lako a preukusno.
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- malo ulja i maslaca
- 250 ml kisele pavlake
- malo soli, bibera i mešavine suvih začina
- 100 g kačkavalja
Za mlince:
- 550 g mekog brašna
- 2 jajeta
- 250 ml mlake vode
Priprema:
Prvo napravite mlince tako što ćete da pomešate sve sastojke i umesite ih u testo. Kada umesite testo, ostavite da odstoji pola sata. Podelite testo na tri dela, pa svaki deo razvaljajte i isecite.
Pripremite pleh za pečenje i rasporedite mlince. Pecite ih u rerni na 190 stepeni, dok ne porumene. Kada su pečeni, malo ih izlomite i potopite u vrelu vodu, pa poklopite i ostavite da odstoje 5 minuta. Nakon toga ih ocedite i sačuvajte oko 200 ml vode.
Isecite pileći file na komadiće pa ga ispržite na ulju i maslacu, i ostavite na stranu. Napravite preliv od pavlake, tako što ćete da pomešate kiselu pavlaku, so, biber i suvi začin, masnoću od pečenja mesa i malo vode od mlinaca.
Podmažite vatrostalnu posudu uljem i na dno posude rasporedite mlince, pa preko njih stavite piletinu. Prelijte prelivom, opet rasporedite preostale mlince i na kraju rasporedite ostatak preliva. Narendajte preko svega kačkavalj i ubacite sve u rernu. Pecite pola sata na 200 stepeni.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00
POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)