DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
Ukoliko ih spremate na ovakav način, postaće vaše omiljeno jelo. Lako a preukusno.

Youtube PrintScreen/CooKing
Sastojci:
- 450 g pilećeg filea
- malo ulja i maslaca
- 250 ml kisele pavlake
- malo soli, bibera i mešavine suvih začina
- 100 g kačkavalja
Za mlince:
- 550 g mekog brašna
- 2 jajeta
- 250 ml mlake vode
Priprema:
Prvo napravite mlince tako što ćete da pomešate sve sastojke i umesite ih u testo. Kada umesite testo, ostavite da odstoji pola sata. Podelite testo na tri dela, pa svaki deo razvaljajte i isecite.
Pripremite pleh za pečenje i rasporedite mlince. Pecite ih u rerni na 190 stepeni, dok ne porumene. Kada su pečeni, malo ih izlomite i potopite u vrelu vodu, pa poklopite i ostavite da odstoje 5 minuta. Nakon toga ih ocedite i sačuvajte oko 200 ml vode.
Isecite pileći file na komadiće pa ga ispržite na ulju i maslacu, i ostavite na stranu. Napravite preliv od pavlake, tako što ćete da pomešate kiselu pavlaku, so, biber i suvi začin, masnoću od pečenja mesa i malo vode od mlinaca.
Podmažite vatrostalnu posudu uljem i na dno posude rasporedite mlince, pa preko njih stavite piletinu. Prelijte prelivom, opet rasporedite preostale mlince i na kraju rasporedite ostatak preliva. Narendajte preko svega kačkavalj i ubacite sve u rernu. Pecite pola sata na 200 stepeni.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00

POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)