RECEPT ZA SLATKI KUPUS SA MESOM: Uživaćete u svakom zalogaju
Slatki kupus spada u čorbasta jela koja se ili obožavaju ili odbacuju već zbog mirisa, ali uz pažljivo birane začine i kvalitetnu pripremu, postići ćete fenomenalan ukus.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 150 g crnog luka
- 300 g šargarepe
- 400 g piletine
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- voda po potrebi (250-800 ml)
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i šargarepu, pa prodinstajte crni luk dok ne bude staklast. Potom dodajte šargarepu i posolite i ostavite da se krčka 3-4 minuta poklopljeno.
Ubacite dobro oprano pileće meso isečeno na manje komade.
Ubacite polovinu isečenog kupusa, promešajte, pa stavite poklopac i dinstajte 3-4 minuta.
Zatim dodajte sve začine, promešajte, dinstajte još 3 minuta, pa dodajte i ostatak kupusa, promešajte i poklopite. Ostavite da se krčka 5-10 minuta, sve dok ima vode koju će pustiti kupus.
Nakon toga nalijte 250-300 ml vode, promešajte, vratite poklopac i kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte pola litra vode i ostavite da kuva 10-15 minuta.
Služite uz krutone i mnogo salate.
(glossy)
Preporučujemo
DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
11. 12. 2024. u 11:12
POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)