RECEPT ZA SLATKI KUPUS SA MESOM: Uživaćete u svakom zalogaju
Slatki kupus spada u čorbasta jela koja se ili obožavaju ili odbacuju već zbog mirisa, ali uz pažljivo birane začine i kvalitetnu pripremu, postići ćete fenomenalan ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 150 g crnog luka
- 300 g šargarepe
- 400 g piletine
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica suvog začina
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- 1/2 kašičice bibera
- voda po potrebi (250-800 ml)
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i šargarepu, pa prodinstajte crni luk dok ne bude staklast. Potom dodajte šargarepu i posolite i ostavite da se krčka 3-4 minuta poklopljeno.
Ubacite dobro oprano pileće meso isečeno na manje komade.
Ubacite polovinu isečenog kupusa, promešajte, pa stavite poklopac i dinstajte 3-4 minuta.
Zatim dodajte sve začine, promešajte, dinstajte još 3 minuta, pa dodajte i ostatak kupusa, promešajte i poklopite. Ostavite da se krčka 5-10 minuta, sve dok ima vode koju će pustiti kupus.
Nakon toga nalijte 250-300 ml vode, promešajte, vratite poklopac i kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte pola litra vode i ostavite da kuva 10-15 minuta.
Služite uz krutone i mnogo salate.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
11. 12. 2024. u 11:12

POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)