UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU: Rižoto sa morskim plodovima
Impresionirajte svoje ukućane i u ovim posnim danima i pripremite im ovo ukusno i jednostavno jelo koje će obožavati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 1 pakovanje zamrznutih plodova mora
- 4 čena belog luka
- 1 konzerva pelata
- 1 dl maslinovog ulja
- 50 g seckanih maslina
- malo origana i bosiljka
- veza peršuna
Priprema:
Plodove mora ostavite da se otope. U sud stavite ulje i prvo stavite seckani beli luk da na umerenoj temperaturi pusti aromu. Stavite pirinač i malo prodinstajte da pobeli. Dodajte pelat i malo vode, pa krčkajte da pirinač omekša. Dodajte začine po ukusu. Pred kraj dodajte otopljene i proceđene plodove mora. Mora da postoji dovoljno tečnosti. Nikako ne mešajte, samo okretanjem suda povremeno promešajte. Kada je rižoto gotov, dodajte začine po ukusu i ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna.
(index.hr)
Preporučujemo

DOMAĆI MLINCI SA PILETINOM: Recept za brzinski ručak za celu porodicu
11. 12. 2024. u 11:12

ZAPEČENI KROMPIR SA ŠUNKOM I LUKOM: Miris, ukus i jednostavna priprema
13. 12. 2024. u 11:00

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)