KREMASTI PILEĆI GULAŠ: Savršen ručak za celu porodicu
Pileći gulaš prepun povrća, začinjen je i dopunjen pavlakom za kuvanje. Obavezno probajte ovaj recept za pravljenje pilećeg gulaša ako niste do sada imali priliku da probate.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 700 g pilećih bataka bez kostiju, bez kože, isečenih na kockice
- 2 kašike ulja
- 2 šargarepe isečene na kockice
- 1 mali crni luk seckani
- 2 rebra celera, isečena na kockice
- 5 kašika brašna
- ½ kašičice sušenog ruzmarina
- ½ kašičice osušenih listova majčine dušice
- ¼ kašičice mlevene žalfije
- so i crni biber po ukusu
- 800 g krompira isečenog na kockice
- ½ crvena paprika sitno iseckana na kockice
- 60 ml belog vina
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g boranije isečene na komadiće
- 120 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Kako biste napravili pileći gulaš prvo ispržite piletinu. Izvadite iz šerpe i ostavite na stranu. Luk, šargarepu i celer ispržite na preostalom ulju oko 3 minuta ili dok luk malo ne omekša. Umešajte 3 kašike brašna, začine i so i biber po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minuta.
Dodajte krompir, crvenu papriku, belo vino, prženu piletinu i bujon. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 30 minuta. Skinite poklopac i umešajte boraniju i krem. Po želji dinstajte još 10 minuta nepoklopljeno.
Za gustinu u tegli pomešajte preostale 2 kašike brašna i 240 ml bujona. Dobro protresite (pazite da nema grudvica) i dodajte malo-pomalo u gulaš dok ne dobijete željenu konzistenciju.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MANASTIRSKI PAPRIKAŠ: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom
18. 12. 2024. u 11:00

SOČNO SVINjSKO PEĆENjE U SOSU OD JABUKE: Ovo jelo morate da probate
14. 12. 2024. u 09:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)