ZAPEČENI PASULJ SA SLANINOM U PARADAJZ SOSU: Omiljeno jelo pravih gurmana

Jovana Vasić

24. 12. 2024. u 09:00

Zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu je pravo domaćinsko jelo od koga će zamirisati kuća, a svi će ga rado pojesti.

ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 1 kašika ulja
  • 115 g slanine, grubo iseckane
  • 1/2 srednjeg luka, seckanog
  • 4 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika sveže žalfije, sitno iseckane
  • 1 kašičica ljute papričice
  • 2 kašike meda
  • 60 g paradajz paste
  • 425 g paradajz sosa
  • 470 ml goveđeg bujona
  • so po ukusu
  • 120 g seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike balzamiko sirćeta

Priprema:

Kako biste napravili ovaj pasulj potopite pasulj u vodu preko noći. Sutradan pasulj ocedite, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 1 sat. Zagrejte rernu na 163 °S. Ispržite slaninu na ulju dok ne porumeni i ne postane hrskava, a nakon toga propržite luk. Dodajte beli luk, ljutu papričicu i žalfiju i pržite 1 do 2 minuta, a zatim dodajte med i paradajz pastu. Dobro promešajte da se sjedini. Dodajte paradajz sos i bujon. Ostavite da provri. Posolite i dodajte pasulj, dobro promešajte, poklopite i pecite u rerni 1 sat i 15 minuta. Neposredno pre serviranja, lagano umešajte seckani peršun i balzamiko sirće. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA IGRA JOKIĆA: Nikola uništio velikog rivala, svi u čudu zbog ovog poteza (VIDEO)