POSNE PUNJENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Ovaj recept za punjene tikvice sa pirinčem i povrćem je ukusan, zdrav i savršen za posne dane!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- male okrugle tikvice
- 1 šolja pirinča
- 1 crveni luk
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza
- so, biber i začini po ukusu (peršun, origano, majčina dušica)
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, odsecite vrh i izdubite sredinu kašikom. Pirinač skuvajte i ostavite da se ohladi. Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani luk, dodajte iseckane šampinjone i šargarepu, pa pržite još 5 minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte kuvani pirinač, paradajz, začine po ukusu. Sve dobro promešajte i kuvajte još 5 minuta.
Tikvice napunite pripremljenim filom pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°S i pecite oko 25-30 minuta, dok tikvice ne postanu mekane i blago zapečene.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNE ĆUFTE OD PASULjA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom
16. 12. 2024. u 13:00

SKANDAL U SKOPLjU DOK ZEMLjA PLAČE ZA 60 MRTVIH: "Sramota i besčašće, ovo nisam dozvolio, niti ću ikada dozvoliti" (VIDEO)
DIREKTOR Sportskog centra „Boris Trajkovski“ u Skoplju objavio je snimak ispred sale, gde je, prema njegovim rečima, održan drift događaj sa 300 vozila, iako je organizator prijavio da je u pitanju snimanje spota. Tom prilikom, došlo je do desetak sudara i pričinjena je šteta.
17. 03. 2025. u 07:57

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

CECA U ARKANOVOM RODNOM MESTU: Obuzele je naročite emocije
PEVAČICA Ceca Ražnatović, sinoć, 15. marta, priredila je spektakularan koncert pred punom halom u Brežicama, u Sloveniji.
16. 03. 2025. u 13:17
Komentari (0)