HRSKAVE SVINJSKE BAJADERICE ZA BOŽIĆNI RUČAK: Gurmanluk koji Srbi obožavaju
Za božićni ručak napravite neodoljive svinjske bajaderice koje se istovremeno tope i krckaju u ustima. Priprema se jednostavno, a za Božić je poželjno da se na trepezi nađe i svinjsko meso, a ove bajaderice su naš predlog.

foto: stvarukusa
Sastojci:
- 1 kg svinjske potplećke (trbuh)
- 50 g soli
- 100 ml soja sos
- 3 kašike meda
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Meso zasecite na strani gde je masnoća, ali vodite računa da ne zakačite meso. Posolite i lepo utrljajte rukama. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Meso stavite na žicu, a ispod stavite pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Nakon tog vremena povećajte temperaturu na 200°C i pecite još pola sata. U tiganju pomešajte sojin sos, med, senf i mleveni beli luk. Ostavite da proključak, pa meso isecite kao bajaderu i stavite u tignja. Nemojte koža da dodiruje glazuru, jer neće biti hrskava, već u sos stavite stranu sa mesom. Kuvajte par minuta u glazuri.
(stvarukusa)
Preporučujemo

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

ZAPEČENI PASULj SA SLANINOM U PARADAJZ SOSU: Omiljeno jelo pravih gurmana
24. 12. 2024. u 09:00Novosti online

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

"SAZNAO SAM ZA NjENE AVANTURE" Kemiš u otvorenom pismu o razvodu: "Početkom decembra iselio sam se iz zajedničkog stana"
"OVIM sam želeo da okončam jedan ružan period u mom životu..."
09. 05. 2025. u 11:18
Komentari (0)