HRSKAVE SVINJSKE BAJADERICE ZA BOŽIĆNI RUČAK: Gurmanluk koji Srbi obožavaju
Za božićni ručak napravite neodoljive svinjske bajaderice koje se istovremeno tope i krckaju u ustima. Priprema se jednostavno, a za Božić je poželjno da se na trepezi nađe i svinjsko meso, a ove bajaderice su naš predlog.

foto: stvarukusa
Sastojci:
- 1 kg svinjske potplećke (trbuh)
- 50 g soli
- 100 ml soja sos
- 3 kašike meda
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Meso zasecite na strani gde je masnoća, ali vodite računa da ne zakačite meso. Posolite i lepo utrljajte rukama. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Meso stavite na žicu, a ispod stavite pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Nakon tog vremena povećajte temperaturu na 200°C i pecite još pola sata. U tiganju pomešajte sojin sos, med, senf i mleveni beli luk. Ostavite da proključak, pa meso isecite kao bajaderu i stavite u tignja. Nemojte koža da dodiruje glazuru, jer neće biti hrskava, već u sos stavite stranu sa mesom. Kuvajte par minuta u glazuri.
(stvarukusa)
Preporučujemo

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

ZAPEČENI PASULj SA SLANINOM U PARADAJZ SOSU: Omiljeno jelo pravih gurmana
24. 12. 2024. u 09:00Novosti online

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)