PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
Recept koji se koristi i kad nije post.
Foto: Printscreen Youtube - Televizija Hram
Sastojci:
- 200 g žita
- 200 g oraha
- 1 kafena kašičica belog luka u prahu
- 200 g suvih šljiva
- 800 g krompira
- 100 ml paradajz soka
- 200 ml vode
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika ruzmarina
- so
Priprema:
Žito operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu. Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte. Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira. Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo
POSNE PUNjENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
30. 12. 2024. u 07:00Novosti online
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)