PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00
Recept koji se koristi i kad nije post.
Povezane vesti

PAPRIKAŠ SA OSLIĆEM I KROMPIROM: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne poste
Paprikaš sa oslićem i krompirom idealan je za post na ulju i pravo jelo na kašiku.
14. 04. 2025. u 10:00

VRĆENI KROMPIR: Srpsko jelo naših baka
Ovo je tradicionalni srpski specijalitet koji je odličan obrok u vreme posta.
04. 04. 2025. u 13:00

GIROS SA PEČURKAMA UMESTO MESA: Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj
Giros sa pečurkama i začinskim biljem je savršen za dane posta, nećete da primetite da nedostaje meso.
27. 03. 2025. u 14:30

RECEPT ZA SKUŠU PEČENU U RERNI: Jednostavan i brz recept, idealan je za one koji žele ukusan obrok u svega 30 minuta, uz minimalne pripreme
Skuša pečena u rerni je brz i ukusan obrok koji je savršen za sve ljubitelje ribe.
27. 03. 2025. u 10:00

POSNI PIRINAČ SA TIKVICAMA I PARADAJZOM: Recept koji će vam dobro doći u danima posta, a opet ukusno i zasitno jelo
Jelo koje odlično ide kao prilog uz razna jela, ali može biti i potpuno savršeno samostalno jelo.
26. 03. 2025. u 16:00
Najnovije iz rubrike

NAJKREMASTIJA TORTA BEZ PEČENJA I JAJA: Pravi se sa svega 20 minuta, a ukusom osvaja i najveće sladokusce (VIDEO)
Danas vam predstavljamo jedan takav domaći slatkiš, koji ima slastan, kremasti fil na bazi šlaga, a dok se u jedan deo umeša bela čokolada, drugom neodoljiv ukus i boju daje čokoladni krem. Za pripremu ove poslastice ne treba vam više od 20 minuta, a ukus joj je božanstven i savršena je za prolećne dane.
16. 04. 2025. u 11:30

FARBANJE JAJA SALVETOM: Najlakša tehnika koju će obožavati i deca i odrasli
Jaja za Uskrs možete da ofarbate u duginim bojama, a samo su vam potrebne salvete i farba za jaja.
16. 04. 2025. u 10:00

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30

ZAPEČENI MLINCI SA ĆURETINOM: Savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.
16. 04. 2025. u 07:00

HRSKAVE HEROVKE: Recept za najlepši starinski slovački kolač od 2 sastojka
Herovke su tradicionalni slovački kolači koji se pripremaju od jednostavnih sastojaka poput žumanaca i brašna.
15. 04. 2025. u 16:00
Komentari (0)