RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- svež spanać 1 kg
- maslac 50 g
- beli luk 3 čena
- crni luk 1 glavica, manja
- krem sir 150 g
- mleko 150 ml
- muskatni orah prstohvat
- so po ukusu
- biber po ukusu
- suva slanina 150 g
Priprema:
Očišćen i opran spanać prelijte ključalom vodom, ostavite tako 3 minuta, pa ga ocedite i blago usitnite. Ako je bebi spanać, ne morate da ga seckate. Slaninu i crni luk sitno iseckajte, pa zajedno pržite na otopljenom maslacu. Kad slanina pusti još malo masnoće dodajte propasiran beli luk i smanjite temperaturu. Mešajte da beli luk ne potamni, pa dodajte spanać. Prelijte mlekom, posolite, pobiberite i dodajte po ukusu malo muskatnog oraščića. Krčkajte kratko, pa na kraju umešajte krem sir i odmah poslužite.
Preporučujemo
PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online
JAGNjETINA ISPOD SAČA: Tradicionalni ručak za prazničnu trpezu
29. 12. 2024. u 11:00Novosti online
POSNE PUNjENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
30. 12. 2024. u 07:00Novosti online
NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
Komentari (0)