TRADICIONALNE PUNJENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela

Jovana Vasić

10. 01. 2025. u 09:00

Napravite na ovaj način i uživaćete u savršenom ukusu.

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • Paprike srednje veličine 8 komada
  • Mešano mleveno meso 500 g
  • Pirinač 1 šolja
  • Crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • 1 Jaje
  • Ulje 2 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Aleva paprika 1 kašičica
  • Seckani peršun 1 kašika
  • Sok od paradajza 500 ml
  • Brašno 1 kašika

Priprema:

Operite paprike, odsecite im vrhove i očistite ih od semenki. Vrhove sačuvajte jer će vam poslužiti kao poklopci. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk i beli luk, pirinač, jaje, so, biber, alevu papriku i peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Napunite svaku papriku pripremljenim filom i pokrijte ih sačuvanim vrhovima.

U velikom loncu poređajte punjene paprike uspravno. U posebnoj posudi pomešajte paradajz sok, brašno, malo soli i bibera. Dobro izmešajte da nema grudvica. Prelijte paprike pripremljenim paradajz sosom. Dodajte dovoljno vode da paprike budu skoro potpuno potopljene. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1-1,5 sat, dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude skuvan.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!