TRADICIONALNE PUNJENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
Napravite na ovaj način i uživaćete u savršenom ukusu.
Sastojci:
- Paprike srednje veličine 8 komada
- Mešano mleveno meso 500 g
- Pirinač 1 šolja
- Crni luk 1 glavica
- Beli luk 2 čena
- 1 Jaje
- Ulje 2 kašike
- So i biber po ukusu
- Aleva paprika 1 kašičica
- Seckani peršun 1 kašika
- Sok od paradajza 500 ml
- Brašno 1 kašika
Priprema:
Operite paprike, odsecite im vrhove i očistite ih od semenki. Vrhove sačuvajte jer će vam poslužiti kao poklopci. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk i beli luk, pirinač, jaje, so, biber, alevu papriku i peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Napunite svaku papriku pripremljenim filom i pokrijte ih sačuvanim vrhovima.
U velikom loncu poređajte punjene paprike uspravno. U posebnoj posudi pomešajte paradajz sok, brašno, malo soli i bibera. Dobro izmešajte da nema grudvica. Prelijte paprike pripremljenim paradajz sosom. Dodajte dovoljno vode da paprike budu skoro potpuno potopljene. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1-1,5 sat, dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude skuvan.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
09. 01. 2025. u 09:00Novosti online
ORADA PEČENA U RERNI SA KROMPIROM: Posno jelo za Badnje veče!
05. 01. 2025. u 11:00Novosti online
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)