NJOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana

Jovana Vasić

23. 01. 2025. u 11:00

Njoke sa piletinom i spanaćem su ukusan i hranljiv obrok, koji se brzo priprema i savršeno je rešenje za užurbane dane.

ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g njoka 
  • 2 pileća fileta 
  • 200 g svežeg spanaća 
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, začinite i propržite na maslinovom ulju. U vatrostalnu posudu na dno stavite njoke, preko spanać (posolite ga i pobiberite) pa piletinu.

Sve prelijte pavlakom za kuvanje i stavite u rernu na 180 stepeni. Povremeno promešajte i krčkajte dok se njoke ne skuvaju.

Kada se skuvaju odozgo narendajte kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče. Služite toplo.


Savet za kuvanje njoka

*Nikada ne stavljajte previše njoka u vodu odjednom, jer to može dovesti do toga da se zalepe i ne kuvaju ravnomerno. Idealno je da budu u vodi koja je baš "na ivici" ključanja.
*Njoke su gotove kada isplivaju na površinu – to je znak da su skuvane, pa ih odmah vadite.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIV NAČIN ŽIVOTA: Vodič ka boljoj budućnosti