PILETINA PARMIĐANO: Vreme je za nove ukuse koje ćete obožavati
Bogato tradicionalno italijansko jelo, nežnog i skladnog ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Pileći file 4
- So i biber po ukusu
- Brašno 1 šolja
- 2 Jaja
- Prezle 1 šolja
- Parmezan 1/2 šolje
- Marinara sos 1 šolja
- Narendana mocarela 1 šolja
- Narendani parmezan 1/4 šolje (za posipanje)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C (400°F). Pileće filete posolite i pobiberite sa obe strane. Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima, i treću sa prezlama pomešanim sa 1/2 šolje naribanog parmezana. Svaki pileći filet prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle sa parmezanom, pazeći da je svaki filet dobro obložen. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite pileće filete dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, oko 3-4 minuta sa svake strane. Prebacite pržene filete u posudu za pečenje. Prelijte svaki filet sa marinara sosom, pospite naribanom mocarelom i dodatnim parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi i postane zlatno smeđi, oko 15-20 minuta. Služite uz pastu po želji.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NjOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana
23. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
22. 01. 2025. u 09:30Novosti online

RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
19. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PILEĆE ĆUFTE SA NjOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)