UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom su odlična ideja za ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
oko 1kg krompira
50 g maslaca
450 g mlevenog mesa
sveža mirođija
1 crni luk
100 g kačkavalja
so, biber
1 žumance
Kako se prave loptice:
Krompir skuvati u slanoj vodi, pa napraviti pire dodavanjem mleka i maslaca. Na kraju umešajte sitno seckanu mirođiju.
Mleveno meso pomešajte sa seckanim lukom, i začinite po ukusu, a kačkavalj isecite na manje kockice. Pravite ćufte od mlevenog mesa i u sredinu svake stavite po komadić sira. Zatim pravite loptice od krompira i u sredinu svake stavite ćuftu od mesa.
U pleh obložen pek papirom ređajte loptice od krompira , premažite ih žumancetom i pecite oko 35 minuta na 180°C.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

PITA SA MESOM BEZ KORA: Najbrže rešenje za doručak, užinu ili večeru (VIDEO)
27. 01. 2025. u 07:00Novosti online

FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
27. 01. 2025. u 09:00Novosti online

OGLASIO SE ORBAN: Izdao veliko upozorenje zbog Irana
MAĐARSKI premijer Viktor Orban upozorio je da bi, u slučaju da se Iran raspadne zbog trenutnog rata, region mogao da postane neupravljiv i van kontrole, što bi imalo ozbiljne globalne posledice.
20. 06. 2025. u 10:34

ŽESTOKA PRETNjA TRAMPU IZ MOĆNE DRŽAVE: Ako se SAD uključe u rat, napašćemo vas
MOĆNA šiitska milicija iz Iraka, Kataib Hezbolah, koja ima podršku Irana, zapretila je napadima na američke vojne baze širom Bliskog istoka ukoliko se administracija Donalda Trampa odluči da interveniše u eventualnom sukobu između Izraela i Irana.
20. 06. 2025. u 09:27

CECINA KUMA ZVERSKI UBIJENA U SAČEKUŠI: Izrešetali je iz heklera sa prigušivačem - mladi život ugašen u cik zore
SVETLANA Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan upoznali su se 11. oktobra 1993. godine na proslavi dana Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu, a već 19. februara 1995. godine izgovorili su sudbonosno "Da" pred prijateljima i porodicom.
20. 06. 2025. u 15:23
Komentari (0)