PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste

Mina Izgarević

05. 02. 2025. u 11:00

VREME pripreme je oko 40 minuta, a količina dovoljna za 4-6 porcija.

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте

Foto: Shutterstock

Povrće može da bude pripremljano i kao glavno jelo, kaže nutricinista Tatjana Popović. Ovog puta probajte pečeni karfiol, koji možete da upotpunite izuzetno ukusnim prelivom od rukole i oraha. Isprobajte recept.

Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija

Pečeni karfiol s pesto sosom od rukole i oraha

Potrebno vam je

  • 2 velike glavice karfiola, prepolovljene
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • pesto sos od rukole i oraha (za serviranje)

Foto: Shutterstock

 

Potrebno vam je za dekoraciju

  • ¼ šolje oraha, sitno seckanih
  • ¼ šolje lešnika, sitno seckanih
  • ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
  • ¼ šolje grožđica
  • kašičica kore limuna
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja

Priprema

Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

 Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju. Poslužite i uživajte.

(Totallywellness.rs)

BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IMA NOVOG ŠAMPIONA! Putinov omiljeni klub skinut sa trona