PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
VREME pripreme je oko 40 minuta, a količina dovoljna za 4-6 porcija.

Foto: Shutterstock
Povrće može da bude pripremljano i kao glavno jelo, kaže nutricinista Tatjana Popović. Ovog puta probajte pečeni karfiol, koji možete da upotpunite izuzetno ukusnim prelivom od rukole i oraha. Isprobajte recept.
Vreme pripreme: 40 minuta
Količina: 4-6 porcija
Pečeni karfiol s pesto sosom od rukole i oraha
Potrebno vam je
- 2 velike glavice karfiola, prepolovljene
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- pesto sos od rukole i oraha (za serviranje)

Foto: Shutterstock
Potrebno vam je za dekoraciju
- ¼ šolje oraha, sitno seckanih
- ¼ šolje lešnika, sitno seckanih
- ¼ šolje peršunovog lišća, sitno seckanog
- ¼ šolje grožđica
- kašičica kore limuna
- ¼ kašičice mlevene crvene paprike
- 2 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180° C, te obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj temperaturi, te poslažite polovine glavica karfiola. Pecite ih 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Stavite polovine karfiola u tepsiju, dodajte so, biber, te ih pecite u rerni oko 25 minuta. Pomešajte sve sastojke za dekoraciju u manjoj posudi. Na tanjir sipajte pesto sos, te dodajte karfiol i pospite ga sastojcima za dekoraciju. Poslužite i uživajte.
(Totallywellness.rs)
BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00

UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
31. 01. 2025. u 09:00

BRZO, LAKO I UKUSNO JELO: Zapečena piletina sa krompirom, gotova očas posla
30. 01. 2025. u 11:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)