IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 13:45

Lepo ispečeno i preliveno pikantnim, a jednostavnim sosom, meso bataka se topi u ustima.

ИДЕАЛАН РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА: Медени и глазирани пилећи батаци

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • bataci 6 komada
  • gustin 2 kašike
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje 2 kašike

Za preliv:

  • maslac 60 g
  • med 2 kašike
  • ljuti sos (tipa sriracha) 1 kašika

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Batake posolite, pobiberite i uvaljajte u gustin. Stavite na papir za pečenje, prelijte uljem i pecite 50 minuta. Dok se bataci peku na laganoj vatri 2-3 minuta kuvajte sastojke za sos. Sklonite s vatre kada se maslac otopi i sve se lepo zgusne. Nakon 50 minuta, izvadite batake iz rerne, prelijte sosom, te pecite još 5 minuta.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOŽIVITE SRBIJU, OTKRIJTE NJENE LEPOTE! Posetite štand Turističke organizacije Srbije jer vas ovo očekuje na sajmu turizma