STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive

Jovana Vasić

21. 02. 2025. u 09:00

Seljačka papazjanija je tradicionalno jelo koje spaja bogate ukuse svežih namirnica i jednostavnost pripreme. Ovo zdravo i ukusno jelo često se pripremalo u domaćinstvima tokom hladnijih dana, donoseći toplotu i bogatstvo ukusa za celu porodicu. Njena priprema zahteva vreme, ali rezultat je vredan svakog minuta - ukusna kombinacija sočnog mesa, povrća i začina koja će oduševiti svakog gosta za stolom.

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g junetine
  • 4 šargarepe
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 krompira
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike masti
  • Malo sirćeta
  • So, biber, začinska paprika

Priprema:

Junetinu isecite na kocke, šargarepu očistite i naseckajte na kolutove, dok krompir oljuštite i isecite na kriške.

U dublju šerpu dodajte rastopljenu mast, pa propržite iseckano meso. Dodajte šargarepu, papriku nasečenu na kocke, krompir, nasečen paradajz, seckani crni i beli luk.

Sve zalijte vodom tako da pokrije sastojke. Dodajte malo sirćeta za dodatnu aromu.

Kuvajte na tihoj vatri oko tri sata, povremeno mešajući.

Pred kraj posolite, pobiberite i umešajte začinsku papriku.

Poslužite toplo, uz svež hleb ili domaće pogače. Uživajte u ovom bogatom i tradicionalnom specijalitetu!

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONTIKI NA SAJMU TURIZMA – NEVEROVATNI POPUSTI I SVET NA JEDNOM MESTU