PILETINA U SOSU OD MIROĐIJE: Sočan ručak kome malo ko može da odoli

Jovana Vasić

02. 03. 2025. u 09:00

Mirođiju ili volite ili ne, ali njen miris zaista daje svežinu jelu.

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pileći file 800 g
  • mleko 500 ml
  • oštro brašno 2 kašike
  • limun 1 komad
  • sirće 1 kašika
  • mirođija, seckana 1 kašika
  • suvi biljni začin 1 kašičica
  • so i biber po ukusu
  • ulje 4 kašike

Priprema:

Piletinu isecite na komade, začinite i propržite na ulju da dobiju lepu boju. Nalivajte vodu i dinstajte oko 15 minuta dok meso ne omekša. Na ulju propržite brašno, ulijte mleko, pa kada sos počne da se zgušnjava, dodajte i sok od limuna, sirće, so i mirođiju. Ostavite da ključa koji minut, pa sklonite sa vatre. Meso prelijte sosom i poslužite uz kuvani krompir.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BOMBARDOVANJE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji

"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".

01. 03. 2025. u 14:49

Komentari (0)

SRBI GLAVNA VEST U RUSIJI! Ono što se desilo u Beogradu ganulo je sve Ruse (FOTO)