PILEĆI KARABATACI U SOSU OD BELOG VINA I PAVLAKE: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti
Pileći karabataci u sosu od belog vina i pavlake su poput ručka iz najboljeg restorana, a jednostavno se pripremaju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 pileća karabataka
- 1/2 luka isečenog na kockice
- 1 ljutika iseckana na kockice
- 1 čen belog luka sitno naseckanog
- 2 kašike estragona seckanog
- 1 kašika svežih listova majčine dušice
- 1 kašika paradajz paste
- 200 ml crvenog vinskog sirćeta
- 400 ml belog vina
- 400 ml pilećeg bujona
- 400 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način, prvo pripremite povrće, tako što ćete ga iseckati. U tiganju ispržite piletinu sa obe strane na ulju dok lepo ne porumeni, pa izvadite iz tiganja.
Dodajte luk, ljutiku i beli luk u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok ne porumeni. Dodajte paradajz pastu i nastavite da kuvate 2 minuta. Pojačajte toplotu i dodajte sirće.
Kuvajte do ključanja, i nastavite da kuvate dok ne dobijete konzistenciju poput sirupa. Dodajte vino i kuvajte 2 minuta. Dodajte bujon i začinsko bilje i ostavite da provri. Kada provri dinstajte na laganoj vatri, dodajte komade piletine i poklopite, pa nastavite da dinstate 15-20 minuta.
Skinite poklopac i izvadite komade piletine. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Kuvajte dok se ne smanji za 50%. Vratite piletinu nazad u šerpu i poklopite, pa ostavite 1 minut da se piletina ponovo zagreje. Servirajte sa dosta sosa i još seckanog estragona.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

TIKVICE ZAPEČENE SA SIROM U BEŠAMEL SOSU: Savršen lagani ručak koji se brzo sprema
24. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MALO DRUGAČIJE PUNjENE PAPRIKE IZ RERNE: Recept koji morate isprobati
20. 02. 2025. u 11:01Jovana Vasić

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)