PILEĆI KARABATACI U SOSU OD BELOG VINA I PAVLAKE: Pravi specijalitet koji će vas oduševiti

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 09:00

Pileći karabataci u sosu od belog vina i pavlake su poput ručka iz najboljeg restorana, a jednostavno se pripremaju.

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 pileća karabataka
  • 1/2 luka isečenog na kockice
  • 1 ljutika iseckana na kockice
  • 1 čen belog luka sitno naseckanog
  • 2 kašike estragona seckanog
  • 1 kašika svežih listova majčine dušice
  • 1 kašika paradajz paste
  • 200 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 400 ml belog vina
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način, prvo pripremite povrće, tako što ćete ga iseckati. U tiganju ispržite piletinu sa obe strane na ulju dok lepo ne porumeni, pa izvadite iz tiganja.

Dodajte luk, ljutiku i beli luk u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok ne porumeni. Dodajte paradajz pastu i nastavite da kuvate 2 minuta. Pojačajte toplotu i dodajte sirće.

Kuvajte do ključanja, i nastavite da kuvate dok ne dobijete konzistenciju poput sirupa. Dodajte vino i kuvajte 2 minuta. Dodajte bujon i začinsko bilje i ostavite da provri. Kada provri dinstajte na laganoj vatri, dodajte komade piletine i poklopite, pa nastavite da dinstate 15-20 minuta.

Skinite poklopac i izvadite komade piletine. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Kuvajte dok se ne smanji za 50%. Vratite piletinu nazad u šerpu i poklopite, pa ostavite 1 minut da se piletina ponovo zagreje. Servirajte sa dosta sosa i još seckanog estragona.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Ukrajina suspendovala svog sportistu jer sluša rusku muziku, a onda je uradila i - OVO!