PODVARAK SA RIBOM: Slastan i ukusan posni ručak

Jovana Vasić

05. 03. 2025. u 09:00

Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim.

ПОДВАРАК СА РИБОМ: Сластан и укусан посни ручак

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4-5 lovorova lista
  • biber
  • ulje
  • 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)

Za marinadu:

  • 70 ml ulja
  • sitno iseckan ruzmarin
  • 3 čena sitno iseckanog belog luka
  • ½ kašičice suvog začina
  • ¼ kašičice začinske paprike

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju. Iseckajte sitno kupus pa dodajte luku. Pobiberite i dodajte lovor.Onda prodinstajte na umerenoj temperaturi uz dodavanje tople vode, oko pola sata. Prebacite kupus u keramičku posudu pa preko rasporedite ribu prethodno provučenu kroz marinadu. Ostak marinade prelijte preko ribe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Pešić se vraća na klupu Pirota!

Kari’s on fire – Pešić se vraća na klupu Pirota!

SVUDA pođi, kući dođi – Pešić se vraća na klupu Pirota! Kako Mozzart sport saznaje, selektor košarkaške reprezentacije Srbije preuzima još jedan važan zadatak i diže ceo svoj rodni kraj na noge! Ova odgovorna dužnost poverena mu je u velikoj akciji Fondacije Mozzart i KSS-a, a svečana promocija zakazana je za subotu, 21. jun u 20.00 časova na Omladinskom stadionu u Pirotu!

19. 06. 2025. u 13:00

Komentari (0)

KO OVDE LAŽE? Mask opet radio test na drogu (FOTO)