PODVARAK SA RIBOM: Slastan i ukusan posni ručak
Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 lovorova lista
- biber
- ulje
- 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)
Za marinadu:
- 70 ml ulja
- sitno iseckan ruzmarin
- 3 čena sitno iseckanog belog luka
- ½ kašičice suvog začina
- ¼ kašičice začinske paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju. Iseckajte sitno kupus pa dodajte luku. Pobiberite i dodajte lovor.Onda prodinstajte na umerenoj temperaturi uz dodavanje tople vode, oko pola sata. Prebacite kupus u keramičku posudu pa preko rasporedite ribu prethodno provučenu kroz marinadu. Ostak marinade prelijte preko ribe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PILETINA U SOSU OD MIROĐIJE: Sočan ručak kome malo ko može da odoli
02. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)