PODVARAK SA RIBOM: Slastan i ukusan posni ručak
Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 4-5 lovorova lista
- biber
- ulje
- 500 g lososa (može i dimljeni šaran ili skuša)
Za marinadu:
- 70 ml ulja
- sitno iseckan ruzmarin
- 3 čena sitno iseckanog belog luka
- ½ kašičice suvog začina
- ¼ kašičice začinske paprike
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju. Iseckajte sitno kupus pa dodajte luku. Pobiberite i dodajte lovor.Onda prodinstajte na umerenoj temperaturi uz dodavanje tople vode, oko pola sata. Prebacite kupus u keramičku posudu pa preko rasporedite ribu prethodno provučenu kroz marinadu. Ostak marinade prelijte preko ribe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
Preporučujemo

PILETINA U SOSU OD MIROĐIJE: Sočan ručak kome malo ko može da odoli
02. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ODLIČAN RUČAK IZ RERNE: Boranija u kremastom sosu sa komadićima hrskavog luka
27. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
22. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DUBOKO RAZOČARAN - POPOVIĆEV KUM OTKRIO: "Lepa Brena Suzanu uopšte nije zvala, niti je došla saučešće da izjavi"
FOLKER ne krije razočarenje.
11. 09. 2025. u 11:26
Komentari (0)