JEDNOSTAVAN I UKUSAN RUČAK: Dimljeni svinjski but sa glazurom od koka-kole

Jovana Vasić

11. 03. 2025. u 09:00

Dimljeni svinjski but sa glazurom od koka-kole je ručak koji će da oduševi sve prisutne, prosto se lepi za prste.

ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4,5 kg usoljenog, dimljenog svinjskog buta, isečenog na tanke kriške
  • 120 g smeđeg šećera
  • 330 ml obične Koka Kole
  • ulje

Priprema:

Za svinjski but pripremljen po ovom receptu, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni C. Premažite tepsiju uljem i stavite šunku u tepsiju. Utrljajte smeđi šećer po celoj šunki, pazeći da uđe između kriški. Prelijte šunku koka-kolom.

Pokrijte i pecite 90 minuta, podlivajući svakih 30 minuta. Otkrijte i pecite još 30 minuta ili dok šunka ne porumeni i karamelizuje se. Izvadite i stavite na tanjir za serviranje. Kašikom prelijte glazuru sa dna tiganja preko šunke. Uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA POSLA! Ameri zatečeni, evo gde je Nikola Jokić otišao posle čuda Denvera u Oklahomi (VIDEO)