POSNE SARME SA SOJOM I PEČURKAMA: Omiljeni ručak u vreme posta

Jovana Vasić

09. 03. 2025. u 15:00

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 50 g sojinih ljuspica
  • 1  crni luk
  • 1 šargarepa
  • 100 g šampinjona
  • so
  • 50 ml ulja
  • mirođija
  • 0, 5 dcl paradajz soka
  • 1 kašika bibera
  • 3 kašike pirinča
  • 1 srednja glavica kiselog kupusa

Priprema:

U ključalu vodu potopite soju, pa pustite da odstoji 15 minuta. Očistite povrće, pa odvojite listove od kupusa. Iseckajte sitno luk i šampinjone, pa izrendajte šargarepu. Luk prodinstajte u tiganju, pa dodajte šargarepu, pa šampinjone. Onda skinite sa vatre pa dodajte pirinač, biber i mirođiju. Sve sjedinite pa dodajte soju. Zatim promešajte pa tom smesom punite listove. Zavijte sarmu. Poređajte u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i zakuvajte. Propržite sa malo zaprške i brašna, pa ostavite da vri još 10 minuta. 

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVI IH NAPUŠTAJU: Mančester junajted ostaje bez još jednog mladog igrača