POSNE SARME SA SOJOM I PEČURKAMA: Omiljeni ručak u vreme posta
Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 50 g sojinih ljuspica
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 g šampinjona
- so
- 50 ml ulja
- mirođija
- 0, 5 dcl paradajz soka
- 1 kašika bibera
- 3 kašike pirinča
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
U ključalu vodu potopite soju, pa pustite da odstoji 15 minuta. Očistite povrće, pa odvojite listove od kupusa. Iseckajte sitno luk i šampinjone, pa izrendajte šargarepu. Luk prodinstajte u tiganju, pa dodajte šargarepu, pa šampinjone. Onda skinite sa vatre pa dodajte pirinač, biber i mirođiju. Sve sjedinite pa dodajte soju. Zatim promešajte pa tom smesom punite listove. Zavijte sarmu. Poređajte u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i zakuvajte. Propržite sa malo zaprške i brašna, pa ostavite da vri još 10 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo
PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM: Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane
04. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić
MAĐARSKI GULAŠ IZ RERNE: Ručak pun ukusa, bogat teksturom i uživanje je u svakom zalogaju (VIDEO)
19. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić
ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
15. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)