POSNE SARME SA SOJOM I PEČURKAMA: Omiljeni ručak u vreme posta
Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 50 g sojinih ljuspica
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 g šampinjona
- so
- 50 ml ulja
- mirođija
- 0, 5 dcl paradajz soka
- 1 kašika bibera
- 3 kašike pirinča
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
U ključalu vodu potopite soju, pa pustite da odstoji 15 minuta. Očistite povrće, pa odvojite listove od kupusa. Iseckajte sitno luk i šampinjone, pa izrendajte šargarepu. Luk prodinstajte u tiganju, pa dodajte šargarepu, pa šampinjone. Onda skinite sa vatre pa dodajte pirinač, biber i mirođiju. Sve sjedinite pa dodajte soju. Zatim promešajte pa tom smesom punite listove. Zavijte sarmu. Poređajte u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i zakuvajte. Propržite sa malo zaprške i brašna, pa ostavite da vri još 10 minuta.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM: Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane
04. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

MAĐARSKI GULAŠ IZ RERNE: Ručak pun ukusa, bogat teksturom i uživanje je u svakom zalogaju (VIDEO)
19. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
15. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)