GURMANSKE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za kompletan užitak

Jovana Vasić

15. 03. 2025. u 11:00

Sigurno vam je od pripreme zimnice ostalo nešto paprika koje ste zamrznuli, a možete ih i kupiti takve ukoliko nemate, da olakšate sebi proces pravljenja gurmanskih punjenih paprika. Ovo je sjajan i brz recept, neće vam oduzeti mnogo vremena.

ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 9 pečenih paprika
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 9 režnjeva dimljene slanine
  • 1 kašika sušenog vlašca
  • 1 kašičica soli
  • 100 g prezli
  • malo začina po ukusu

Priprema:

Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na devet listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.

Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.

Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja.

(ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOVENAC POKAZUJE VERNOST LEKERSIMA: Novi ugovor Dončiću donosi pravo bogatstvo