GURMANSKE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za kompletan užitak
Sigurno vam je od pripreme zimnice ostalo nešto paprika koje ste zamrznuli, a možete ih i kupiti takve ukoliko nemate, da olakšate sebi proces pravljenja gurmanskih punjenih paprika. Ovo je sjajan i brz recept, neće vam oduzeti mnogo vremena.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 9 pečenih paprika
- 1,5 dl ulja
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
- 9 režnjeva dimljene slanine
- 1 kašika sušenog vlašca
- 1 kašičica soli
- 100 g prezli
- malo začina po ukusu
Priprema:
Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na devet listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.
Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.
Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNOSTAVAN I UKUSAN RUČAK: Dimljeni svinjski but sa glazurom od koka-kole
11. 03. 2025. u 09:00

ZAPEČENE NjOKE U BELOM SOSU: Izdašno, kremasto jelo koje će obožavati cela porodica
07. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

PIRE OD POVRĆA SA KOBASICOM: Tradicionalno holandsko jelo idealno za gurmane
04. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)