GURMANSKE PUNJENE PAPRIKE: Ručak za kompletan užitak

Jovana Vasić

15. 03. 2025. u 11:00

Sigurno vam je od pripreme zimnice ostalo nešto paprika koje ste zamrznuli, a možete ih i kupiti takve ukoliko nemate, da olakšate sebi proces pravljenja gurmanskih punjenih paprika. Ovo je sjajan i brz recept, neće vam oduzeti mnogo vremena.

ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 9 pečenih paprika
  • 1,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja
  • 9 režnjeva dimljene slanine
  • 1 kašika sušenog vlašca
  • 1 kašičica soli
  • 100 g prezli
  • malo začina po ukusu

Priprema:

Oljuštite paprike, malo ih posolite i stavite na rešetku da se ocede. Za to vreme isecite kačkavalj na devet listova. Rasecite svaku papriku po dužini i u nju staviti komad kačkavalja, preko pospite malo suvog vlašca. Odozgo stavite režanj slanine. Spojite krajeve paprike preko kačkavalja i slanine.

Umutite jaja sa malo soli, a u drugoj posudi pomešajte prezle i brašno. Stavite tiganj na ringlu, sipajte ulje. Papriku prvo uvaljajte u prezle, pa u jaja, pa ponovo u prezle. Kratko ih propržite na ulju tek da dobiju zlatnu boju.

Pohovane paprike slažite na ubruse da upiju višak ulja. Složite ih na tanjir, a preko narendajte ostatak kačkavalja.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOMBA IZ TURSKE: Tadić odjavio Murinja, poznata nova destinacija