POSNI RUČAK ZA 20 MINUTA: Punjeni paradajz sa tunjevinom
Idealan obrok za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 640 g tunjevine iz konzerve
- 230 g biljnog margarina
- 200 g prženog susama
- 1,5 glavica crnog luka
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
- peršun, za dekoraciju
- 8-9 komada paradajza ili po potrebi
Priprema:
Kako biste napravili ovaj paradajz, prvo malo propržite susam u tiganju. Luk sitno iseckajte, a tunjevinu ocedite iz konzervi i umutite mikserom. Mikserom odvojeno umutite i margarin, pa ga dodajte tunjevini, zajedno sa lukom, susamom i začinima.
Paradajz dobro operite pa odsecite kapice, a unutrašnjost izvadite. Napunite svaki paradajz do vrha filom i odozgo ukrasite peršunom, pa stavite kapice.
(stvarukusa)
Preporučujemo

TUNA STEK PO RECEPTU DžEJMIJA OLIVERA: Savršeno jelo koje će vas oduševiti (VIDEO)
06. 03. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

NAUČNICI ZABRINUTI: Otkrili nešto alarmantno što curi ispod okeana oko Antarktika: "Nepoznanica - ne znamo zašto"
NAUČNICI su otkrili alarmantan fenomen na Antarktiku - metan, gas koji snažno zagreva planetu, oslobađa se iz pukotina na morskom dnu "zapanjujućom brzinom" kako se regija zagreva. Ovo otkriće izaziva bojazan da su postojeće prognoze globalnog otopljavanja možda bile podcenjene, piše Si En En.
11. 10. 2025. u 10:46
Komentari (0)