RECEPT ZA UKUSAN LAGANI OBROK: Pasta primavera, osvaja na prvi zalogaj

Новости онлине

05. 04. 2025. u 10:00

Pasta primavera za prve prolećne dane je puna povrća, a možete da je prilagođavate svom ukusu i željama.

РЕЦЕПТ ЗА УКУСАН ЛАГАНИ ОБРОК: Паста примавера, осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • so po ukusu
  • 340 g špageta
  • 60 ml ulja
  • 1 velika tikvica, isečena na kriške
  • 100 g brokolija iseckanog na cvetove
  • 1/2 crvenog luka, isečenog na trakice
  • 2 mala praziluka, iseckana
  • 1 crvena paprika, iseckana
  • 5 čenova belog luka, sitno iseckanog
  • 240 g čeri paradajza
  • 180 g pavlake za kuvanje
  • 80 g smrznutog graška, odmrznutog
  • 60 g sitno narendanog parmezana
  • korica i sok od 1 malog limuna
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

Kako biste napravili pastu, prvo skuvajte testeninu i ocedite je, ali odvojite 200 ml vode od kuvanja. U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje. Pržite tikvice, povremeno mešajući, dok ne omekšaju, 3 do 4 minuta. Začinijte solju pa dodajte cvetove brokolija i kuvajte, često mešajući, oko 4 minuta. Prebacite povrće na tanjir.

Smanjite toplotu na srednju. Dodajte luk i praziluk i pržite, povremeno mešajući, oko 5 minuta i začinite sa 1 kašičicom soli. Dodajte papriku i pržite. Mešajte i smanjite vatru, pržite još 3 do 4 minuta. Dodajte beli luk i pržite još 2 minuta.

Smanjite toplotu na nisku. Dodajte paradajz, pavlaku, grašak i rezervisanu vodu od testenine. Pržite, povremeno mešajući, dok paradajz ne omekša i ne počne da puca, 2 do 3 minuta. Dodajte špagete, odvojene tikvice i brokoli, parmezan i malo vode od testenine i kuvajte, mešajući da se sjedini. Umešajte limunovu koricu i sok i začinite biberom.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRENIRAO RAFAELA NADALA, SADA ĆE I SINERA! Italijan okupio tim snova (FOTO)