ZAPEČENI MLINCI SA ĆURETINOM: Savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g ćurećeg filea
- 500 g mlinaca
- 550 ml pilećeg ili ćurećeg bujona
- pola kocke za supu
- kisela pavlaka
- 200 g rendanog kačkavalja
- 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
- sveže samleveni biber
- so
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šnicle izmasirajte prstima, pa ih po potrebi izlupajte čekićem, posolite i pobiberite. Pržite šnicle sa obe strane po par minuta, pa ih isecite po širini na trake. Pustite bujon da proključa, pa dodajte pola kocke za supu. Izlomite mlince na manje komade. Bujon sipajte u veću šerpu, pa dodajte polovinu mlinaca. Izvadite i ponovite postupak sa preostalim mlincima. Pomešajte pavlake za kuvanje. Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja pa mlince, umućenu pavlaku, malo sečnog mesa, pavlaku, mlince, pavlaku. Izrendajte 150 g kačkavalja. Pecite mlince 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i pospite ostatkom kačkavalja. Prijatno!
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)