ZAPEČENI MLINCI SA ĆURETINOM: Savršenstvo ukusa čak i za izbirljive
Ćuretina sa mlincima je ukusan i zasitan ručak koji možete spremati na više načina - sa kupovnim ili domaćim mlincima, sa jednom ili više vrsta pavlake, a svaki je podjednako ukusan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g ćurećeg filea
- 500 g mlinaca
- 550 ml pilećeg ili ćurećeg bujona
- pola kocke za supu
- kisela pavlaka
- 200 g rendanog kačkavalja
- 500 ml neutralne pavlake za kuvanje
- sveže samleveni biber
- so
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Šnicle izmasirajte prstima, pa ih po potrebi izlupajte čekićem, posolite i pobiberite. Pržite šnicle sa obe strane po par minuta, pa ih isecite po širini na trake. Pustite bujon da proključa, pa dodajte pola kocke za supu. Izlomite mlince na manje komade. Bujon sipajte u veću šerpu, pa dodajte polovinu mlinaca. Izvadite i ponovite postupak sa preostalim mlincima. Pomešajte pavlake za kuvanje. Na dno vatrostalne posude sipajte malo ulja pa mlince, umućenu pavlaku, malo sečnog mesa, pavlaku, mlince, pavlaku. Izrendajte 150 g kačkavalja. Pecite mlince 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite iz rerne i pospite ostatkom kačkavalja. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)