JOŠ BOLJA NEGO SA ROŠTILJA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak
Marinirajte je jedno veče ranije i sutradan spremite za tili čas, u rerni. Ovako pripremljena ukusnija je od bilo kog roštiljskog mesa!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 5 komada pilećih prsa
- 2 kašičice soli
- 1/4 kašike bibera
- 1/2 male kapičice belog luka u prahu
- 5 kašika senfa
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- 400 g slanine isečene na trake
Piletinu po širini presecite na pola, da biste dobili tanje komade, pa onda po dužini na pola, i stavite je u činiju. Dodajte začine, senf i ulje i sve dobro pomešajte. Pokrijte činiju i ostavite bar jedan sat da odstoji u frižideru, ili, što je još bolje, preko noći. Svaki komad piletine obmotajte slaninom i stavite u pleh koji ste malo podmazali mašću ili uljem. Pecite 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na pola pečenja okrenite piletinu, da bi se zarumenela i sa druge strane.
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JEDNA GREŠKA IH KOŠTALA ŽIVOTA: Otkriven uzrok nesreće u kojoj su stradali Ana Radović i njen prijatelj (FOTO)
AUTOMOBIL sa telima Ane Radović (20) i Aleksandara Masalušić (37) pronađen je juče na magistralnom putu Požega-Čačak, a prve informacije iz istrage ukazuju da je uzrok teške nesreće prebrza vožnja, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.
27. 11. 2025. u 18:47
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)