JOŠ BOLJA NEGO SA ROŠTILJA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak

Новости онлине

10. 04. 2025. u 08:30

Marinirajte je jedno veče ranije i sutradan spremite za tili čas, u rerni. Ovako pripremljena ukusnija je od bilo kog roštiljskog mesa!

ЈОШ БОЉА НЕГО СА РОШТИЉА: Ролована пилетина, сочан и сластан ручак

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 5 komada pilećih prsa

- 2 kašičice soli

- 1/4 kašike bibera

- 1/2 male kapičice belog luka u prahu

- 5 kašika senfa

- 5-6 kašika maslinovog ulja

- 400 g slanine isečene na trake

Piletinu po širini presecite na pola, da biste dobili tanje komade, pa onda po dužini na pola, i stavite je u činiju. Dodajte začine, senf i ulje i sve dobro pomešajte. Pokrijte činiju i ostavite bar jedan sat da odstoji u frižideru, ili, što je još bolje, preko noći. Svaki komad piletine obmotajte slaninom i stavite u pleh koji ste malo podmazali mašću ili uljem. Pecite 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na pola pečenja okrenite piletinu, da bi se zarumenela i sa druge strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

BOMBA U RUSIJI! Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović blizu dogovora da potpiše za omiljeni klub Vladimira Putina