MAKARONI ZAPEČENI SA BORANIJOM I SIROM: Jednostavno i lagano jelo za celu porodicu
Ako vam je ponestalo ideja za ručak predlažemo vam ovaj recept, bićete oduševljeni ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 3 kašike integralnog brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- 350 g makarona
- 400 g zelene boranije
- 140 g kačkavalja, pola iseckano, pola izrendano
- 25 g semenki bundeve
Priprema:
Prvo stavite ulje u šerpu na srednju vatru, dodajte brašno i dobro promešajte. Uz mešanje polako sipajte malo mleka i dobro mešajte dok ne postane glatko. Dodajte još malo mleka, ponavljajući sve dok ne potrošite sve mleko i dobijete glatki sos. Umešajte muskatni oraščić, začinite, pa skinite sa vatre dok kuvate testeninu.
Zagrejte rernu na 220 C i zagrejte veliku šerpu vode do ključanja, dodajte makarone i kuvajte 8 minuta. Dodajte boraniju i kuvajte još 3 minuta. Ocedite testeninu i boraniju i stavite u veliku vatrostalnu posudu. Prelijte pripremljenim sosom i ugurajte seckani sir među testeninu, a zatim narendajte kačkavalj i semenke bundeve. Pecite 10-15 minuta ili dok vrh ne porumeni. Servirajte i uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA: Probajte nešto drugačije, brzo i ukusno
03. 04. 2025. u 08:30

KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
15. 03. 2025. u 09:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)