MAKARONI ZAPEČENI SA BORANIJOM I SIROM: Jednostavno i lagano jelo za celu porodicu

Новости онлине

15. 04. 2025. u 08:30

Ako vam je ponestalo ideja za ručak predlažemo vam ovaj recept, bićete oduševljeni ukusom.

МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike integralnog brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
  • 350 g makarona
  • 400 g zelene boranije
  • 140 g kačkavalja, pola iseckano, pola izrendano
  • 25 g semenki bundeve

Priprema:

 Prvo stavite ulje u šerpu na srednju vatru, dodajte brašno i dobro promešajte. Uz mešanje polako sipajte malo mleka i dobro mešajte dok ne postane glatko. Dodajte još malo mleka, ponavljajući sve dok ne potrošite sve mleko i dobijete glatki sos. Umešajte muskatni oraščić, začinite, pa skinite sa vatre dok kuvate testeninu.

Zagrejte rernu na 220 C i zagrejte veliku šerpu vode do ključanja, dodajte makarone i kuvajte 8 minuta. Dodajte boraniju i kuvajte još 3 minuta. Ocedite testeninu i boraniju i stavite u veliku vatrostalnu posudu. Prelijte pripremljenim sosom i ugurajte seckani sir među testeninu, a zatim narendajte kačkavalj i semenke bundeve. Pecite 10-15 minuta ili dok vrh ne porumeni. Servirajte i uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA ISTUKLA BLOKADERE KO VOLOVE U KUPUSU: Sprečen haos na fakultetu u Amsterdamu (VIDEO)