SAVRŠEN USKRŠNJI RUČAK: Kaftan jagnjetina - Peče se u testu, a meso bude toliko meko da se raspada
19. 04. 2025. u 08:30
Za uskršnji ručak se obično priprema jagenjtina, a kao prilog se služi krompir.
Povezane vesti

NAJBRŽI RECEPT ZA JAGNJETINU: Pripremite jagnjetinu za uskršnji ručak za manje od pola sata
Jagnjetina se po tradiciji služi za uskršnji ručak, a ako želite da je spremite na brzinu, onda je ovo pravi recept za vas.
18. 04. 2025. u 08:30

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30
Najnovije iz rubrike

OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: Sutlijaš sa vanilom
MIRISAN desert napravićete lako, sutlijaš ili sutlija (tur. sütlaç) je vrsta slatkog deserta, tipičnog za mnoge svetske kuhinje, koji se dobija kuvanjem pirinča u mleku na tihoj vatri.
28. 06. 2025. u 11:00

PRAVE ZVEZDE TRPEZE: Šnicle sa spanaćem i kačkavaljem, toliko dobre da su kao remek delo (VIDEO)
TOLIKO dobro izgledaju da ih mešaju sa prasećim pečenjem. Jelo koje će da oduševi celu porodicu.
28. 06. 2025. u 09:00

POSLASTICA ZA DORUČAK, RUČAK I VEČERU: Jednostavne pogačice sa borovnicama (VIDEO)
PRIPREMAJU se brzinski, a istom brzinom i nestaju iz tanjira.
28. 06. 2025. u 07:00

JEDNOSTAVAN, A UKUSAN SLATKIŠ: Cela Srbija traži ove krofne od dva sastojka
AKO tražite jednostavan, a ukusan slatkiš, evo jednog koji je gotov za minut.
27. 06. 2025. u 11:00

RUČAK KOJI SE BRZO PRIPREMA: Piletina sa mladim lukom i zelenom papričicom
AKO želite da pripremite obrok sa piletinom, ovaj recept je jedan od boljih predloga.
27. 06. 2025. u 09:00
Komentari (0)