SAVRŠEN USKRŠNJI RUČAK: Kaftan jagnjetina - Peče se u testu, a meso bude toliko meko da se raspada

Новости онлине

19. 04. 2025. u 08:30

Za uskršnji ručak se obično priprema jagenjtina, a kao prilog se služi krompir.

САВРШЕН УСКРШЊИ РУЧАК: Кафтан јагњетина - Пече се у тесту, а месо буде толико меко да се распада

Foto: Shutterstock

Nju možete da pripremite na razne načine, a isprobajte i recept za kaftan jagnjetinu. Pravi se tako što komad mesa umotate u testo i tako pečete, a u tom procesu testo će upiti sokove koje meso pusti i biće nevervatno ukusno i hrskavo, a istovremeno i meko.

Sastojci: 

  • 1,1 kg brašna 
  • 500 ml mlake vode 
  • so 
  • 2,2 kg jagnjeće plećke
  • puter 

Priprema:
Jagnjetinu zasecite u obliku kvadrata, pa je dobro posolite i ostavite preko noći. Sutradan meso operite, pa dobro osušite čistim krpama. Brašno malo posolite, pa sipajte vodu i umesite testo. Ono treba da bude tvrđe. Ako je potrebno dodajte još vode, ali ne preterujte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u veći krug, sredinu slobodno ostavite deblju, a krajeve razvucite. Meso premažite puterom u debelom sloju i stavite ga na sredinu kruga. Prebacite jedan deo testa preko mesa i premažite debelim slojem putera. Tako radite dok ne obmotate celo meso testom. Vatrostalnu posudu dobro premažite puterom i stavite meso u testu unutra. Vreme pečenja zavisi od toga koliko kg ima meso, ali potrebno je 45 minuta po kg, pa izračunajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C. Posle 45 minuta izvadite i prelijte vrelom vodom, pokrijte mokrim pek papirom, pa vratite u rernu. Pecite još 2 sata.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi